Belföld

Másfélszeres áron adja az áramot bérlőinek a Jellinek-féle Indotek

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

Másfélszeres áron adja az áramot a bérlőinek az egyik legnagyobb budapesti irodaközvetítő cég. A Jellinek Dániel-féle Indotek a szolgáltató által kínált maximum 180 forint helyett több mint 300 forintot kér a bérlőitől kilowattóránként – erről tudósít az RTL Klub.

Az egyik bérlő azt mondta saját maga nehéz helyzetéről, hogy „azért Budapesten nem nagyon találsz olyan területet, ami nem az övék. Tehát ha elkezdesz keresgélni, akkor gyakorlatilag szinte az összes ipari létesítmény, a legtöbb pláza, már szinte minden az ő kezükben van. Tehát ez egy kényszerhelyzet.”

Holoda Attila energetikai szakértő szerint egy ekkora cég esetében már a szolgáltató által meghirdetett 180 forint sem reális, hiszen minél nagyobb egy piaci szereplő, annál jobb tárgyalási pozícióban van. Mint mondta, a kilowattóránkénti 120-140 forint körüli árat is el lehet elérni.

Ehhez képest ez a 300 forintos ár egyértelműen tisztességtelen piaci magatartásról tanúskodik

– Holoda szerint.

Az RTL megkereste az Indoteket, amely a Híradóval azt közölte: negyedévente, fix áron vásárolják meg a szükséges árammennyiséget a teljes cégcsoportnak, ez okozza az eltérést a jelenlegi piaci árhoz képest. Azt ígérték, minden bérlői igényt megvizsgálnak, és 2023. januártól az újabb negyedévben a mostaninál nagyjából 30 százalékkal tudják majd olcsóbban adni az áramot a bérlőknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik