Belföld

Távozik államtitkári posztjáról Hoppál Péter

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Távozik a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkári posztjáról Hoppál Péter, értesült az Index. A lap úgy tudja, a pozíciót Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője, korábbi helyetes államtitkár és Hoppál Péter tanácsadója veheti át.

A lap kormányzati forrásai szerint Hoppál Péter kormánybiztosként folytatja.

Erről ír a Pécs Aktuál cikke is, amely szerint a napokban bejelentik az új pozíciót. A pécsi portál szerint Hoppál Péterre a „kiemelt, stratégiailag fontos kulturális évadok szervezése és gondozása vár, határokon innen és túl”.

Hoppál Pétert idén május 25-én Orbán Viktor javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök nevezte ki az újonnan alakult Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkárává.

Frissítünk!

Hoppál Péter kedd este Facebook-oldalán osztotta meg a korábban idézett Pécs Aktuál cikket azzal a kommentárral, hogy „Hazámat szolgálom!”. Hozzászólásként meg annyit közölt: „Új, fontos kormányzati feladatra készülve. Több vidéki és választókerületi munka, kevesebb budapesti hivatali kötelezettség, továbbra is a magyar kultúráért dolgozva.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik