Belföld

Az ELTE szerint 16, egy hallgató szerint 6 fokban vizsgáztak

MTVA / Faludi Imre
MTVA / Faludi Imre

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Karán (BTK) hétfőn az egyik hallagató szerint hat fokban vizsgáztak tanárszakos diákok – írja a Telex. Az ELTE szerint műszaki probléma miatt kellett áttenni a vizsgát az egyetem épületébe, az érintett helyiségekben szerintük 15-16 Celsius-fok volt.

Az ELTE Bölcsészettudományi Karán az energiamegtakarítás miatt a vizsgaidőszakban jelenléti számonkérés az egyetem könyvtárában, gyakorlógimnáziumaiban és dékáni engedéllyel külső helyszíneken történik. December 10-től február 26-ig csak temperáló fűtés van a karon.

Ezeknek megfelelően a hétfői vizsgát is eredetileg az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumba szervezte az egyetem, azon belül is a nagy tanáriba. A lap olvasója furcsállta is, hogy szeretnének 70 embert egy tanáriban vizsgáztatni. Aztán pénteken azt az információt kapták, hogy névsor alapján kettéválasztják a vizsgára jelentkezett hallgatókat. Végül technikai okok miatt mégis az ELTE D épületében tartották meg a vizsgát, ahol azonban lassan két hete nem ment a fűtés.

Az írásbeli vizsga két órán keresztül tartott az egyik hallgató szerint hatfokos teremben, azt írta:

Nem éreztük a lábujjainkat, az ujjainkat, remegtünk a hidegtől.

Ráadásul – mint írta – fontos vizsgáról volt szó, hiszen nem mehetnek rövid tanítási gyakorlatra a vizsga teljesítése nélkül.

Az ELTE válaszában megerősítette: az esemény előtt nem sokkal felmerült műszaki probléma miatt nem tudták az eredeti helyszínen megtartani a vizsgát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik