Belföld

Tizenegy sérültje van az M1-esen történt balesetnek

police.hu
police.hu

Felborult egy járműt vasárnap késő este az M1-es autópályán. A  Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a járőrök meg akartak állítani egy személygépkocsit, de a sofőr figyelmen kívül hagyta a rendőrök jelzését, s eddig ismeretlen okok miatt felborult.

Az autóban a 23 éves szerb sofőrön kívül további tíz, magát afgán állampolgárnak valló külföldi utazott. Az utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az elsődleges adatok szerint a járműben utazó személyek mindegyike megsérült, ellátásukról a mentőszolgálat munkatársai gondoskodnak.

A rendőrök a járművezetőt elfogták és a migránsokkal együtt előállítják majd az orvosi ellátásuk után. A sofőrrel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indít, a migránsokat pedig meghallgatásukat követően, a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik