Belföld

Mit adtak nekünk a vállalatirányítási rendszerek?

Ahány vállalat, annyi munkafolyamat és ehhez passzoló, cégre szabott vállalatirányítási rendszer létezik. Vajon fölösleges kontroll vagy hatékonyságnövelő eszköz már akár egy négyfős cégnél is a munkafolyamatokat vezérlő és irányító megoldás?

Egyre komplexebb világ köszönt ránk. Az üzleti életben ez a megnövekedett kapcsolatokban, a felgyorsult kommunikációban, a mindennapi globális működésben nyilvánul meg. Bár nincs két egyforma vállalat, mégis mindegyik szembenéz azzal a kérdéssel: hogyan lehet rendet vágni a megnövekedett belső bürokráciában?

A felmentő sereg a vállalatirányítási rendszerek képében érkezik. A jó hír az, hogy ez nem kizárólag a nagyvállalatok, a multicégek privilégiuma. Ma már ugyanis a kkv-k számára is rendkívül hatékony, megfizethető megoldások állnak rendelkezésre.

Éppen ezért először a mentalitásban kell változtatni: igen, szükség van vállalatirányítási rendszerekre a hazai, kisebb vállalkozások számára is. Ennek hátteréről, kihívásairól és megoldásairól beszélgetett Kánai András, a Meraki Marketing, B2B kreatív igazgatója az IT Akták vendégeivel, Hámori Balázzsal, a DLM Consulting Kft. tulajdonosával és Ortutay Györggyel, a SERCO Informatika Zrt. kereskedelmi igazgatójával.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik