Belföld

Szenteste előtt lakoltatnak ki egy pécsi családot, akik elutasították a felkínált szociális gondoskodást

A hétvégén ment híre annak, hogy éppen karácsony előtt lakoltatnak ki eddigi lakhelyéről egy családot Pécsett. Erre reagált most nyilatkozatban a város önkormányzata, amely szerint a család  elutasította a felkínált szociális gondoskodást – derült ki az RTL riportjából.

A csatorna közlése szerint a kétszobás pécsi ingatlanban egy hároméves kislány daganatos beteg édesanyjával és műtétre váró nagymamájával él együtt, innen szenteste előtt egy nappal kell kiköltözniük. A beteg édesanya azt mondta, korábban már többször is felvették a kapcsolatot az önkormányzattal, de onnan hat hónapra csak havi háromezer forintos albérlettámogatást kaptak, egy ízben pedig egyszeri, azonnali településtámogatási segélyt nyolcezer forint értékben.

Ezzel szemben az önkormányzat azt állítja, a családsegítő szolgálat munkatársai már nyáron felvették a kapcsolatot a családdal, akik a szociális gondoskodást elutasítják, erről nyilatkozatot tettek, így a családdal együttműködni nem tudnak. Ezt a beteg nő úgy kommentálta, azért nem írta alá az együttműködést, mert az szerinte értelmetlen, hiszen a családsegítők nem tudják őket azonnal bérlakáshoz juttatni.

A főbérlő nem akart nyilatkozni, annyit viszont elárult, hogy a családnak tartozása van, valamint megemlítette azt is, hogy a kezébe akadt egy szexhirdetés is, ahol a nagymama hirdette magát. A nagymama nem tagadta, hogy kétségbeesésében regisztálrt az oldalra, de állítása szerint senkit nem vitt fel a lakásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik