Belföld

Tényleges életfogytiglant kértek a férfire, aki kétéves kisfia előtt mészárolta le a feleségét Zuglóban

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Előre kitervelten,  különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kiskorú veszélyeztetése miatt állítja bíróság elé a Fővárosi Főügyészség azt a 39 éves marokkói származású férfit, aki kétéves kisfia előtt késelte halálra a feleségét Zuglóban.

A főügyészség tájékoztatása szerint a férfi hazánkban tanult, és öt évvel ezelőtt ismerkedett meg a nővel. A párnak 2018-ban közös gyermeke született, később pedig házasságot is kötöttek.

Nem sokkal később azonban megromlott a kapcsolatuk, rendszeressé váltak közöttük a viták és veszekedések. A házasságuk megromlása miatt, az asszony kérésére a férfi elköltözött, de ezt követően is zaklatta a feleségét. A nő beadta a válókeresetet és a bíróság úgy rendelkezett, hogy a férfi kizárólag kéthetente, találkozhat a gyerekkel, és csak meghatározott időtartamban tarthatja vele a kapcsolatot, egy erre a célra kijelölt budapesti családsegítő intézményben.

Ilyen előzmények után, a férfi elhatározta, hogy megöli a kisfia anyját, mégpedig a kapcsolattartás következő esedékes napján, 2021. április 24-én. Tudta, hogy a nő mindig kocsival érkezik a kapcsolattartásra, ezért az elkövetés helyszínéül a kocsit választotta.

A vádirat szerint a marokkói férfi az elkövetést és utána annak leplezését is részletesen kitervelte. Tervének megfelelően, az elkövetés napján délelőtt a hátizsákjába tett sötét színű kabátot, nadrágot, sapkát, maszkot, és egy nagyméretű kést, majd kerékpárral elindult a kapcsolattartásra kijelölt zuglói intézményhez. A helyszínhez érve letette a kerékpárt, majd a közelben felvette a magával vitt sötét színű fedőruházatot, magához vette a kést, és várta az asszony érkezését.

Hamarosan meg is érkezett a nő a kisgyermekkel, leparkolta a gépkocsit, és abban várták a kapcsolattartás kezdetét. A férfi ekkor az autóhoz futott, kinyitotta a jobb első ajtót, beszállt a járműbe és a nála lévő késsel azonnal rátámadt a vezetőülésben ülő anyára. A férfi a támadás során módszeresen, rendkívüli embertelenséggel és brutalitással, kitartóan, testszerte szurkálta és vagdosta a z áldozatát.

A nő próbált védekezni és a szúrásokat elhárítani, miközben hangosan segítségért kiáltozott. Az asszony a kíméletlen bántalmazás során elszenvedett sérülések következtében a helyszínen meghalt, életét az azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg. A két és fél éves gyermek a gépjármű hátsó ülésén mindvégig szemtanúja volt édesanyja brutális bántalmazásának és halálának.

Az apja az elkövetés után kiszállt az autóból és elfutott, majd a környező épületeket megkerülve tért vissza a támadás helyszínére. Ezalatt levette az elkövetéskor viselt sötét színű fedőruházatot, amit az út melletti szeméttárolókba dobott.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy a terhelt a helyszínre visszaérkezve igyekezett azt a látszatot kelteni, hogy csak akkor és ott szembesült a nő elleni támadással, a rendőrök azonban elfogták.

Úgy tudjuk, hogy a férfi tagadta a bűnösségét a nyomozati szakban, és azt állította, hogy már halott volt a gyermeke anyja, amikor ő a kocsihoz ért. A főügyészség tényleges életfogytiglant kért az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolt férfire azzal, hogy szüntessék meg a szülői felügyeleti jogát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik