Belföld

Az ellenzék távolmaradásával hagyta jóvá negyedmilliárd forintnyi ingatlanvagyon eladását a Belváros

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A fideszes többségű V. kerületi önkormányzat egy rendkívüli ülés keretében fogadta el a több mint négymilliárd forint értékű ingatlanvagyon eladását, nyolc kormánypárti szavazattal, az ellenzék távolmaradásával. A Telex értesülése szerint mindezt nagyon rövid időre, nagyon kis körben meghirdetett pályázási módszerrel tették.

Október 6-án nyújtotta be Belváros-Lipótváros önkormányzatának fideszes többsége azt a javaslatot, amelyben pályázati úton adnák el a kerület 32 ingatlanát, melyek közül több is előkelő helyen található.

A pályázás lehetősége meglehetősen korlátozott volt: a hirdetmény mindössze hat napig volt fenn az önkormányzat honlapján, amikor napon napi négy órában lehetett kiváltani az ingatlanokra vonatkozó befektetési tájékoztatókat, darabonként 300 ezer forint + áfáért.

A kerület azért értékesíti a többségében nagy alapterületű, régóta üresen álló, illetve bérbeadás útján sem hasznosítható ingatlanokat értékesít, mert költséges ezek fenntartása.

A nyertes pályázóknak a szerződéskötéstől kezdve 15 napon belül kell kifizetniük a teljes vételárat. A pályázat november 15-én járt le, de a képviselő testület mégsem szavazott róla eddig, noha azt akár az utolsó december 8-i ülésen is megtehette volna.

Kovács Alex Gábor, a Tiéd a Belváros-frakció vezetője szerint 20 órával a rendkívüli testületi ülés kezdete előtt kapták meg az előterjesztést, ugyanakkor ők a „zárt ülésnek csúfolt kutyakomédiában” nem kívánt részt venni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik