Belföld

Tornaóra közben borult egy fémállvány két diáklányra a Pesterzsébeti Technikumban

Súlyos baleset történt a Pesterzsébeti Technikumban, egy fémállvány dőlt rá két 15 éves lányra, mindketten súlyosan megsérültek – közölte az RTL Híradója. A csatornának a lányok egyik ismerőse nyilatkozott, azt mondta: úgy tudja, az egyik fiatal koponya-, combcsont és bokatörést szenvedett. A másiknak is eltört a lába. Mindkettőjüket megműtötték. Az egyik lányt kétszer is.

„Pillanatnyilag mankóval, járókerettel tudnak közlekedni” – mondta az egyik család ismerőse. Nem tudják a szülők, mikor engedik ki őket, bíznak benne, hogy talán karácsonyra. Hosszú rehabilitáció vár rájuk, és remélik maradandó sérülés nélkül megússzák. Az ismerős szerint a fémállványt, ami rádőlt a gyerekekre rendszeresen használják, mivel erről cserélik az égőket, nyitják az ablakokat.

Az iskola internetes oldalán látható bemutatkozó videóban feltűnik a tornaterem, aminek egyik sarkában áll egy állvány, ez dőlhetett el óra közben. Hogy mi okozta a balesetet, egyelőre nem tudni. A rendőrség nyomozást indított az ügyben, de gyanúsított nincs.

Az RTL stábja kereste az iskolát és a fenntartót is, hogy mi történhetett, miért dőlhetett rá az állvány a gyerekekre. Az oktatási intézmény egyebek mellett azt írta:

Az iskola a tanulók számára pszichológiai segítséget nyújt, folyik a hivatalos vizsgálat a baleset ügyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik