Belföld

Népszava: NER-hez közeli alelnöke lett a Korrupcióellenes Munkacsoportnak

Róka László / MTVA
Róka László / MTVA

Kedden az Integritás Hatóság keretében megalakult Korrupcióellenes Munkacsoport „civil” tagjajként a testület egyik alelnökévé választották Várady Szilviát, akiről a Népszava már korábban azt feltételezte, hogy ő az az ügyvédnő, akinek a lakcímére van bejelentve Várady Zoltán Zsolt NER-közeli üzletember. Mindez kedden, a munkacsoport alakuló ülése előtt vált egyértelművé, miután Várady Szilvia is feltűnt a tanácskozásra érkezők között – írta meg a Népszava.

Az már az Integritás Hatóság sajtóközleményéből derült ki, hogy a közbeszerzési tanácsadó ügyvédnő a munkacsoport alelnöke lett. A lap úgy tudja, hogy a jelen lévő civilek közül senki más nem vállalta ezt a szerepkört. Ami Várady Zoltán Zsoltot illeti: ő a korábban Mészáros Lőrinc tulajdonolta, mára NER-szuperbankba olvasztott MKB egyik cégének, a Solus Capitalnek a befektetési igazgatója, a kecskeméti fideszes városvezetés vagyonkezelőjének a vezetője, illetve a MOL Zrt. vagyonkezelőjének az egyik vezetője is.

Az ügyvédnőt a Népszava korábban többször is levélben kereste meg, hogy valóban ő került-e a Korrupcióellenes Munkacsoportba, továbbá, nem érzi-e személyes érintettségei miatt összeférhetetlennek a pozícióját, ám nem reagált kérdésekre. Kedden sem, amikor az alakuló ülésnek helyt adó Állami Számvevőszék épülete előtt tette fel neki kérdéseit a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik