Belföld

Miskolc kifizeti két postahivatal működési költségeinek felét, hogy újranyithassák őket

MTI
MTI

A miskolci önkormányzat pénzügyi támogatásával nyithat újra a miskolctapolcai és a szirmai fiókposta. Az önkormányzat tájékoztatása szerint vállalták, hogy kifizetik a fiókok működési költségének felét.

A Magyar Posta Zrt. az ősszel az energiaválság hatásaira és a nehéz gazdasági helyzetre hivatkozva jelentette be, hogy november 12-től országszerte 366 helyen, 210 településen szünetelteti „ideiglenesen” a szolgáltatásait. Az intézkedés Miskolcon is több fiókpostát érintett.

Veres Pál Miskolc polgármestere tárgyalásokat kezdeményezett a Magyar Posta vezetőségével és az illetékes minisztériummal annak érdekében, hogy Miskolc egyetlen városrésze se maradjon postahivatal nélkül. Mint írták, Szőllősi Bélával, a posta területi igazgatójával folytatott legutóbbi egyeztetések világossá vált, hogy Miskolcon még akkor is csak két fiókposta újranyitását teszik lehetővé, ha az önkormányzat tetemes részt vállal a működési költségek finanszírozásában.

A két fiókpostát az önkormányzat szakemberei választották ki, alaposan mérlegelve az egyes postahivatalok látogatottságát és azt a célt, hogy valóban egyetlen miskolci városrész se maradjon saját posta nélkül.

Veres Pál polgármester hangsúlyozta, hogy a növekvő rezsidíjak ellenére is elkötelezett amellett, hogy minden miskolci városészben maradjon posta. Ezért döntött úgy, hogy vállalja a két fiókintézmény újranyitásához szükséges több tízmillió forint előteremtését és biztosítását. A posták megmentéséhez szükséges együttműködési megállapodás megkötése folyamatban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik