Belföld

Megöléssel fenyegette az ügyészt a lúgos orvos rajongója, felfüggesztettet kapott

Fülöp Dániel / 24.hu
Fülöp Dániel / 24.hu

Megöléssel fenyegettek egy magas pozícióban lévő katonai ügyészt. Értesüléseink szerint a kedden bíróság elé állított férfi a lúgos orvosként elhíresült B. Krisztián nagy rajongója lehet, ugyanis azt szerette volna elérni, hogy a jogerősen 11 évre ítélt volt kórházigazgatót engedjék ki a börtönből, hogy orvosként tovább dolgozhasson.

A Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatója még 2013-ban támadta meg otthonában maró lúggal volt barátnőjét, Renner Erikát. B. Krisztiánt jogerősen 11 év szabadságvesztésre ítélték, és örökre eltiltották az orvosi foglalkozástól. Emellett 25 millió forintos kártérítésre is kötelezték, amiért megsértette a volt párja testi épséghez és egészséghez fűződő jogát.

Miközben zajlott az eljárás, akadt az orvosnak egy szimpatizánsa is, aki értesüléseink szerint különböző beadványokkal kezdte bombázni az ügyben eljáró bírókat és ügyészeket.

2020 őszétől küldött nekünk beadványokat. Olyanokat írt, hogy koholt bizonyítékok alapján ítélték el az orvost, szabadon kell bocsátani és vissza kell helyezni az állásába. Tavaly júniusban életveszélyesen megfenyegetett. Felhívott az ügyészség központi számán és közölte velem, hogy egy becstelen állat vagyok és ki fog nyírni, ha nem teljesítjük a követelését, azaz indítsunk perújítási eljárást és mentessük fel az orvost

– mondta lapunknak a megfenyegetett ügyész. Ezt követően büntetőeljárás indult a terhelttel szemben.

Megkerestük az ügyben a Központ Nyomozó Főügyészséget is. Kovács Katalin szóvivőtől azt a választ kaptuk, hogy a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség idén július 18-án emelt vádat az ügyben terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt. És az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje a vádlottat, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy 1 év 6 hónap börtönre ítélték a vádlottat, de a büntetését három év próbaidőre felfüggesztették. Emellett eltiltották attól, hogy bármilyen kapcsolatot létesítsen a sértett ügyésszel.

A törvényszék ügyben kiadott közleménye szerint a büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe a terhelt büntetlen előéletét, azt, hogy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik, továbbá azt is, hogy a cselekmény elkövetésekor az elmeállapota korlátozta abban, hogy felmérje tette súlyát. Súlyosító körülmény volt ugyanakkor a büntetőeljárás hatálya alatti elkövetés.

A vádlott felmentésért, az ügyészség hosszabb tartamú felfüggesztett szabadságvesztésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik