Belföld

Nem tagadja a szexuális együttlétet, de a bűncselekményt vitatja a győri nőt megerőszakoló férfi

Megerőszakoltak és sorsára hagytak egy ittas nőt Győrben. A Győri Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt állítja bíróság elé a 41 éves férfit.

Gál Katalin, a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy 6 év 8 hónap fegyházbüntetést kértek a férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Kérdésünkre elmondta még, hogy a vádlott a szexuális együttlétet nem tagadta, de a bűncselekmény elkövetését vitatta a vallomásában.

A vádirat szerint a nő tavaly ősszel, a hajnali órákban, egy győri körforgalomban tért magához hiányos öltözetben. Sokkos állapotba került, s a vele történtekre nem emlékezett. Ruházatát utóbb egy panzióban találták meg, értéktárgyai pedig a Rába folyó partján maradtak.

A rendelkezésre álló szakértői vélemények eredményei szexuális erőszakra utaltak, a biológiai anyagmaradványok pedig azonosíthatóvá tették az elkövető személyét. Az ügyészség 6 év 8 hónapot kért a többszörös visszaesőnek minősülő elkövetőre beismerés esetére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik