Belföld

Viharos széllel jön a hó és a fagy

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Megkezdődik a sarkvidéki, hideg levegő beáramlása hazánk területére, amely elhozza a téli időjárási fordulatot. Vasárnap kezdetben túlnyomóan borult lesz az ég, majd délután nyugat felől lassanként felszakadozik, csökken a felhőzet – írja a Kiderül.hu.  Az éjszaka érkezett csapadékzóna dél körül kelet felé távozik, ugyanakkor

délután az északkeleti harmadban hózáporok alakulnak ki.

Az északi, északnyugati szelet többfelé erős, az Észak-Dunántúlon és a Bodrogközben gyakran viharos lökések kísérik, kiemelten a Bakonyban és Borsodban hordhatja a havat a szél.A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul, amely a délelőtt során áll be, ezt követően már csökken a hőmérséklet, az ország több területén is riasztás, illetve figyelmeztető előrejelzés van érvényben.

Hétfőn az ország nagyobb részén átmenetileg vékonyodhat, szakadozhat a felhőtakaró, majd a nap második felében délnyugat felől már érdemben is csökkenhet a felhőzet. A havazás északkelet felé kivonul, mögötte csak helyenként fordulhat elő hózápor, sokfelé megerősödik az északnyugati, nyugati szél, néhol viharos lökések is várhatók. Hajnalban többnyire -5 és 0 fok közé hűl le a levegő, de a szélvédett, kevésbé felhős, havas tájakon ennél több fokkal hidegebb lehet. Kora délután többnyire -2, +2 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik