Belföld

Most a Felix étterem bejáratát állták el a Szikra aktivistái

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Eljöttünk a NER kedvenc luxusétterme, a Felix elé, hogy blokkoljuk a bejáratot. Hoztunk magunkkal történeteket kilakoltatott, megtört sorsú emberekről is, hátha valaki olvasgatna kicsit vacsora előtt!

– közölte a Szikra Mozgalom. Az akciót élőben is lehet követni:

A Magyar Nemzeti Bank alapítványa még 2016-ban 3 milliárd forintért vette meg és újította fel a Várkert Kaszinót, azt mondták, konferencia-helyszínnek. Később kiderült, a pénz nagy részét egy luxusétterem kivitelezésére költötték, amit aztán Matolcsy Ádám jóbarátjának, Pintér Máténak játszottak át potom 306 millióért! Így került az adófizetői pénzből vásárolt és felújított Felix magánkézre. Mi lesz az emberekkel ebben az inflációs környezetben? Ha nem lesz kenyér, majd esznek egy kis beluga kaviárt? Fizesse inkább az a magyarok kenyerét, aki már most is kaviárt nyammog!

– tették hozzá. A helyszínen lévő tudósítónk szerint a rendőrök mindenkit igazoltattak, de más egyelőre nem történt. Az étterem munkatársai vittek körbe teát, de az aktivisták nem kértek belőle.

Frissítés

Cikkünk megjelenése után a FELIX Étterem levelet küldött lapunknak, amelyben kiemelte, hogy az írásban megnevezett Pintér Máté nem a Várkert Kaszinó épületét, hanem az épületet üzemeltető társaságot vásárolta meg, így az épületben bérlőként van jelen, ezért pedig havonta tízmilliós nagyságrendű összeget fizet.

Varga Jennifer / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik