Belföld

Közel négyszáz gyorshajtó futott bele a traffipaxba Budapesten

Éjszakai sebességmérési akciókat tartottak szabálytalankodók kiszűrésére. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kilencszer akciózott november 4. és 26. között a főváros legforgalmasabb útjain. Az akció fő célja a gyorshajtók kiszűrése volt.

Összesen 40 alkalommal, 12 helyszínen 393 felvételt készített a traffipax azokról, akik nem tartották be az adott útszakaszon a megengedett sebességhatárt. A szabálytalankodók közigazgatási bírságra számíthatnak.

A BRFK tájékoztatása szerint az ellenőrzések során elfogtak öt sofőrt, akik közül három ittasan, kettő pedig eltiltás hatálya alatt vezetett, két járművezetőt előállítottak mintavételre, három esetben pedig büntető feljelentést tettek ittas járművezetés miatt.

Közigazgatási bírságot hatan kaptak: hárman áthajtottak a piroson, egy sofőr figyelmen kívül hagyta a behajtani tilos táblát, egy a kötelező haladási irányt, egy pedig nem használta a biztonsági övet.

Szabálysértési feljelentést hat esetben alkalmaztak, háromszor engedély nélküli átalakításért, egy-egy alkalommal pedig engedély nélküli vezetés és okmány hiánya, a megengedettnél nagyobb zajkibocsátás, illetve szabálytalanul lesötétített ablak miatt.

Helyszíni bírságot húsz járművezető kapott, többek közt záróvonal-átlépés, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, útburkolati jel figyelmen kívül hagyása és lejárt műszaki miatt. További hasonló ellenőrzések is várhatóak.

Ajánlott videó