Mohos Márton / 24.hu
Belföld

Kiadós eső várható pénteken, a hétvégén már havazhat is

Pénteken egy mediterrán ciklon előoldalán meleg légtömeg áramlik térségünkbe élénk, erős déli-délkeleti széllel, sokfelé kiadós esővel, záporokkal – írja az Időkép. Az északi tájakon kezdetben vegyes halmazállapotú csapadék, havas eső, hó hullhat, néhol ónos eső nem kizárt. Hajnalban -3, +5, a délutáni órákban 2-11 fokot mérhetünk, délkeleten lesz legenyhébb az idő.

Szombaton a borult égből kezdetben délen, délkeleten, délutántól dél felől egyre többfelé várható eső, amit este nyugaton az Alpokalján már havas eső, havazás válthat fel. Az északias szél a Dunántúlon több helyen megélénkül, estétől megerősödik. Hajnalban 0-10, napközben 3-12 fok között alakul a hőmérséklet, ismét délkeleten lesz enyhébb az idő.

Vasárnap nyugat felől az esőt egyre többfelé válthatja fel havas eső, havazás, a legnagyobb valószínűséggel a nyugati, északnyugati, északi megyékben. Az északnyugati szél a Dunántúlon sokfelé viharossá fokozódik, a Bakonyban hófúvás sem kizárt. Hajnalban -1, +9 fok várható, délkeleten enyébb lesz a reggel, mint a délután. A ciklon hátoldalán viszont erős lehűlés jön, a csúcshőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

Ajánlott videó