Belföld

A csengeri örökösnő vesztegetés és hűtlen kezelés miatt tett feljelentést

Vesztegetés és hűtlen kezelés ügyében feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen a csengeri örökösnő néven elhíresült P. Mária, írja a Népszava. A lap szerint a beadványban az szerepel, hogy

egy alföldi vállalkozás, a Kiskun Tender Kft. rajta keresztül küldött Kósa Lajos akkor debreceni polgármesternek 2014-2015 ben több részletben 68,3 millió forintot, hogy Kósa elintézze egy Debrecenben „beragadt”, több száz millió forint kifizetését, ő pedig a Kiskun Tendertől a számlájára érkezett pénzt átadta Kósa Lajosnak.

A napokban egyébként a bíróság első fokon igazat adott a nőnek, akiről Kósa korábban azt állította, hogy csalásért korábban elítélték. A bíróság szerint a politikus megsértette a nő jó hírnévhez való jogát. Csalás vádjával viszont még folyik egy eljárás P. Máriával szemben.

Az asszony akkor vált országosan ismertté, amikor kiderült, hogy többek közt Kósa Lajost, a Fidesz országgyűlési képviselőjét is egy állítólagos 1300 milliárd forintos mesés hagyatékkal hitegette. A csengeri asszony azt állította, hogy ő az örököse a felfoghatatlan vagyonnak, amit Kósa is elhitt. A nő befektetési tanácsokat kért a Fidesz politikusától, akivel többször is találkozott, és egy megállapodást is aláírtak közjegyző előtt.

Kósa később elismerte a dokumentum valódiságát, de csalónak nevezte P. Máriát, aki 2018 áprilisában elhagyta az országot. Még az előtt, hogy a rendőrség beidézte volna kihallgatásra. Ezután a hatóságok nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, ami alapján Svájcban került rendőrkézre. Miután megtörtént a kiadatása, hazahozták, őrizetbe vették és letartóztatták.

Kapcsolódó
Csengeri örökösnő: Adtam át készpénzt Kósa Lajosnak
A Partizán interjút készített a nővel, és egy újabb dokumentumot is megszereztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik