Belföld

Sírva kért segítséget egy nyolcéves kisfiú, miután ájulásig fojtogatták az anyját, és kést fogtak a bátyjára

Életveszélyt okozó testi sértés és igazságszolgáltatás ellen bűncselekmény miatt emelt vádat a Nógrád Megyei Főügyészség az ellen a 36 éves Pest megyei férfi ellen, aki ájulásig fojtogatta a barátnőjét, és kést szorított a nő gyereke torkához,

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi és a nő tavaly tavasszal ismerkedett meg egymással a neten. Párkapcsolatukban gyakoriak voltak a viták, melyek forrása főként a férfi féltékenysége volt.

Tavaly június 29. napján a nő egy szóváltást követően megkérte a férfit, hogy menjen haza a Pest megyei otthonába. Másnap a nő reggel elment dolgozni, és amikor az esti órákban hazatért, a férfi még mindig nála tartózkodott.

Összevesztek, majd a férfi letépte a nőről az ékszereit, ezután arcon, majd ököllel vesetájékon ütötte. Ezt követően ráfeküdt a sikító nőre, fojtogatta és egy ruhadarabbal tömte be a száját, befogta az orrát, miközben tovább szorította a nyakát. A bántalmazás következtében a nő elájult és csak másnap reggel tért magához.

Két nappal később az asszony 17 és 8 éves fia az élelmiszerbolt felé sétáltak, a vádlott követte őket, és azt mondogatta nekik, hogy meg akarja ölni az anyjukat, ha pedig kettejük közé állnak, akkor őket is megveri. Nyomatékul felmutatta nekik a 9 centiméter pengehosszúságú kését. Az idősebb fiú az édesanyja és családjuk védelmére kelt, mire a férfi a nyakánál fogva a bolt falához nyomta és kést szorított a nyakához.

A kisebbik fiú sírva odaszaladt egy járókelőhöz, segítséget kért tőle, majd bátyjával, kihasználva, hogy a tanú kérdőre vonja a férfit beszaladtak egy közeli étterembe. Az elkövető fenyegetőzve követte a gyerekeket, azonban az étteremben lévők bezárták előtte a bejárati ajtót.

Az anya, valamint a 17 éves fiú a bántalmazások következtében könnyű sérüléseket szenvedtek, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára, eszközére, az érintett testrészekre és az elkövető szándékára, az életveszélyes sérülések elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

A férfit letartóztatták a történek után Ennek tartama alatt a férfi a számára kapcsolattartásra engedélyezett telefonszámokra indított hívásait átirányíttatta, így sikerült a büntetés-végrehajtási intézetből elérnie az asszonyt, akit több alkalommal is életveszélyesen megfenyegetett  és arra utasította, hogy a gyermekeivel együtt vonják vissza az ellene tett vallomásaikat. Ennek érdekében megadta a nyomozás felügyeletét ellátó ügyészség elérhetőségét, és lediktálta azt is, mit írjon a beadványában.

Tettével a vádlott arra kényszerítette a nőt, hogy a hatósági eljárásban számára biztosított törvényes jogait ne gyakorolja. Az ügyészség nyolc év fegyházat és nyolc év közügyektől eltiltást kért a férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére. Bűnössége esetén meg kell fizetnie az eljárás során keletkezett több mint 1 millió 300 ezres bűnügyi költséget is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik