Belföld

Palkovics László lett a győri egyetem kuratóriumának elnöke

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Szijjártó Péter hétfőn írt arról, hogy Palkovics László volt technológiai miniszterrel erősít a győri egyetem, de csak ma derült ki, pontosan hogyan, írja a Telex. A lap szerint az egyetem hivatalos válasza megerősíti a helyi szóbeszédet, hogy

  • A Széchenyi István Alapítvány kuratóriuma és felügyelőbizottsága december 5-i ülésén dr. Knáb Erzsébet eddigi elnök javaslatára prof. Palkovics László akadémikust, a Széchenyi István Egyetem Széchenyi-díjas kutatóprofesszorát egyhangúlag a kuratórium tagjának, egyúttal elnökének választotta meg, aki ellátja a vagyonkezelő holding vezetői feladatait is.
  • Dr. Knáb Erzsébet alapító elnökként, az alapítvány egyetemi stratégiai ügyekért felelős kuratóriumi tagjaként folytatja munkáját. Mellette vezeti az újonnan létrehozott inkubációs holdingot.
  • Prof. Bokor József akadémikus lemondott kuratóriumi tagságáról. Ő a jövőben a vagyonkezelő és az inkubációs holding technológiai és kutatásvezetői alelnöki tisztségét látja el.
  • A Széchenyi István Egyetem eddigi rektora, prof. Baranyi Péter Zoltán lemondott tisztségéről, a kuratórium a közeljövőben gondoskodik új rektor megbízásáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik