Belföld

Összedobták Hadházynak a pénzt Kövér büntetésére

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Köszönöm azoknak, akik a válság közepette is segítettek anyagi támogatásukkal fityiszt mutatni K. Lászlónak, aki 950 ezer forintra büntetett azért, mert októberben nem vettem részt két szavazáson, hiába igazoltam azt.

– fogalmaz Facebook oldalán Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő. Hozzáteszi: ebből 220 ezer forintot rögtön tovább is utalt a Tanítanék Mozgalom sztrájkalapjába, mivel „biztos vagyok benne, hogy ezzel a támogatók is egyetértenek”.

Mint ismert, Kövér László házelnök 950 ezer forintra büntette Hadházyt, amiért októberben nem vett részt két szavazási napon a parlamentben. A politikus elismerte, hogy 39 szavazáson nem jelent meg, de ebben az időben is dolgozott, és erről igazolást is leadott a házelnöknek, aki azonban ezt nem fogadta el.

Hadházy szerint „tarhálás” nemhogy nem szégyen, de „a független politika kulcsa”. Ennek ellenére a továbbiakban már teljesíteni fogja a minimális gombnyomást, amit előírnak ahhoz, hogy ne büntessék fizetéslevonással, ugyanis ebben a válsághelyzetben nem szeretne visszaélni az „adakozók áldozatvállalásával”.

Márciusban egyébként a képviselők alapilletménye 1 millió 316 ezer forintra nőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik