Marjai János / 24.hu
Belföld

Fegyvert szorított egy ember homlokához Keszhelyen, felfüggesztettet kapott

Másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Keszthelyi Járásbíróság azt a férfit, aki gumilövedékes puskával fenyegette meg egy étterem vendégeit és dolgozóit – írja az MTI a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivőjére hivatkozva.

Bartalné Mentes Judit szóvivő szerint a férfi tavaly szeptember 4-én este nyolc után után lépett be egy keszthelyi étterembe lőfegyvernek nem minősülő, 17 milliméter kaliberű gumilövedékes, duplacsövű puskájával. A férfi a betárazott fegyverrel a kezében azt kiabálta a vendégeknek:

 Ki kér golyót a fejébe?

A pincér többször is távozásra szólította fel a 33 éves fenyegetőt, aki a teraszon ülő egyik vendég homlokához szorította a puskát. A vendég és asztaltársasága megrémült, a másik asztaltól pedig egy szülő a gyermekével együtt igyekezett elmenekülni – közölte a bírósági szóvivő.

A vádlottat a vendéglátóhely megérkező tulajdonosa csendesíteni próbálta, de a férfi két kézzel meglökte őt, majd a fegyvert ráfogva tőle is megkérdezte: kér-e golyót a fejébe. A tulajdonos távozásra szólította fel a férfit, aki fegyverét a hátizsákjába téve elhagyta a vendéglátóhelyet.

A szerdai előkészítő ülésen a vádlott elismerte a történteket, beismerte bűnösségét és lemondott tárgyaláshoz való jogáról. A Keszthelyi Járásbíróság így jogerősen bűnösnek mondta ki garázdaság bűntettében, amiért másfél év, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, továbbá erre az időre elrendelte pártfogó felügyeletét is.

Ajánlott videó