Belföld

Esővel indul a kedd, de délután még a nap is kisüthet

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Kedden kezdetben többfelé eshet az eső, a magasabb hegycsúcsainkon havas eső, havazás is kialakulhat átmenetileg, majd délután már csak a keleti, északkeleti tájakon számíthatunk esőre, a magasabban fekvő tájakon havas esőre – írja az Időkép. Eközben nyugat felől többfelé felszakadozhat a felhőzet, és süthet ki a nap. Több tájegységünkön élénk, néhol akár erős is lehet a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban -1 és +5, napközben 2 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerda reggelre sokfelé képződik pára, köd, majd napközben borongósabb és naposabb tájak válthatják egymást. Csak elszórtan alakulhat ki gyenge eső, egy-egy zápor, de kezdetben néhol havas eső is előfordulhat. Északon élénk lehet a nyugatias szél. Hajnalban többfelé lehet gyenge fagy, napközben pedig 4-8 fokot mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön sok felhő lesz az égen, helyenként gyenge eső, esetleg havas eső is kialakulhat, a magasabb tájakon átmenetileg kisebb havazás sem kizárt. Nem lesz jelentős a légmozgás. Napközben 1 és 6 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik