Belföld

IT Akták: Fél szavakból is megértjük egymást?

Serco
Serco
Az IT szíve-lelke a kommunikáció. Ha a megrendelő és az IT-szakember nem beszél közös nyelvet, a projekt kivitelezése igen küzdelmes lesz és a sikere is veszélybe kerül.  

Sorozatok, filmek, könyvek tucatja csinált viccet abból a jelenségből, amelyet az IT-szektor felfutása tett nyilvánvalóvá. Hirtelen ugyanis egy csapat, elsőre furcsa ember került a gépezetbe. Az informatikai szakembereket – mert hogy róluk van szó – sok szóval illeték már: csodabogarak, furcsák, kockák, nördök.

Valóban, az IT területén dolgozóknak nemcsak a gondolkodása, de sokszor a nyelvhasználata, kommunikációja is eltér a munkahelyen található többi emberétől. De ez természetes, és a velük kapcsolatban állók egyik feladata az, hogy megtalálják az utat ehhez a kívülállók számára sokszor különösnek tartott észjáráshoz és beszédhez.

A másik irányban történő információáramlásról sem szabad megfeledkezni! Az informatikai problémák és megoldások megismertetése a döntéshozókkal ugyanilyen fontos feladat. Ehhez is pontos kommunikáció szükséges. Ha ez rendben van, a cégen belüli és kívüli munkamenet is gördülékeny, hatékony.

Nézze meg a SERCO szakembereinek kommentárjait erről és még néhány érdekes, izgalmas témáról!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik