Belföld

Blokád alá vették a Las Vegas Casinót, lökdösték a képviselőt

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Mintegy ötven aktivista a Szikra Mozgalomtól Jámbor András párbeszédes képviselő vezetésével elállta a belvárosi Las Vegas Casino Tropicana bejáratát. „Fizessetek gazdagok, a közösbe nem adtatok” – skandálták dühösen.

Jámbor felolvasta a Szikra Mozgalom kiáltványát, amelyben többek között a kaszinók államosítását követelték és fél óránként egy egymillió forintos csekket ragasztottak a kaszinó falára, mert számításaik szerint ennyi idő alatt ekkora profitra tesz szert az intézmény.

A kaszinó biztonsági emberei nagyjából háromnegyed óra elteltével jöttek ki pár rendőr kíséretével, de nem tudták elnyomni az aktivistákat és felszabadítani a bejáratot.

– Addig leszünk itt, ameddig szükséges – mondta Jámbor András. A bejárat szélét viszont, talán a biztonságiak fellépése miatt szabadon hagyták, így aki akar, az bemehet kaszinózni, ha nem zavarja az aktivisták akciója. A képviselőt nem sokkal korábban megrángatta a kaszinó biztonsági főnöke: előbb megragadta Jámbort gallérjánál fogva és kiráncigálta a sorfalból, majd elkezdte lökdösni, aminek két rendőr vetett véget. A rendőrök felvették Jámbor vallomását, és a gyülekezési jog megsértése miatt szabálysértési eljárást indítottak a politikus ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik