Varga Jennifer / 24.hu
Belföld

Borult és enyhe idő lesz a hétvége további részében

A hétvégén döntően erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, de szombat estig a keleti megyékben még kevesebb lesz a felhő. Elsősorban a Nyugat-Dunántúlon fordulhat elő időszakosan gyenge eső, ettől keletebbre kicsi a csapadék valószínűsége. Naplementét követően a keleti megyékben köd képződhet. A délkeleti szelet a Dunántúlon és a középső megyékben szombaton még csak kevés, éjszaka már több helyen kísérhetik élénk széllökések, sőt vasárnap már olykor meg is erősödhet a szél. Eközben az ország északkeleti harmadában gyenge marad a légmozgás

– közölte az MTI-vel az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 5 és 10 fok között valószínű.

Jelenleg csak Európa délnyugati részei fölött figyelhetünk meg markánsabb ciklontevékenységet, így érdemi csapadék is csak a Földközi-tenger nyugati medencéjében és az Adriai-tenger keleti partvidékén esik. Emellett még egy okklúziós front alakítja Skócia időjárását is. A kontinens többi részének időjárását a hatalmas kelet-európai anticiklon határozza meg, amelynek köszönhetően döntően rétegfelhős, borongós, ködös az idő, és jelentős csapadék sem fordul elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet Lengyelország jó részén, Finnországban és attól keletre 0 fok alatt marad, az Égei-tenger mentén ugyanakkor egy-egy helyen még 20 fok közelébe emelkedik délutánra a hőmérséklet. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé az említett délnyugati ciklon előoldalán egyre nedvesebb és néhány fokkal enyhébb levegő áramlik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!