Belföld

Megduplázták Lázár János helyettes államtitkárainak számát

A Magyar Közlöny péntek esti számában megjelent miniszterelnöki határozat szerint az eddigi hat helyett 13 helyettes államtitkára lesz a Lázár János vezette tárcának, írja a Hvg.hu.

A közlekedési stratégia kidolgozása várhatóan Bói Loránd feladata lesz, aki eddig a MÁV-nál és a Volánbusznál is dolgozott, korábban pedig a Közlekedéstudományi Intézet egyik vezetője volt.

A többiek: Gombos Márk, Kerékgyártó János, Kikina Artúr, Kondrik Kornél Péter, Módos István és Pántya József. A kinevezések csütörtöktől hatályosak, de hogy kinek mi lesz a feladata, az még nem jelent meg a tárca honlapján.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Lantos Csaba új energiaminisztériumának csapata kikből áll majd. Egyelőre csak közigazgatási államtitkára van lantosnak, Czepek Gábor volt MVM-vezérigazgató személyében.

Ugyanakkor a megszűnt Technológiai és Ipari Minisztérium vezetői közül Koncz Zsófia parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes, Raisz Anikó környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkár és Steiner Attila energetikáért felelős államtitkár, valamint 11 helyettes államtitkár további beosztásáról nem jelent meg döntés. Nem mentették fel őket tisztségükből, de már nem létezik a minisztérium, ahová a kinevezésüket kapták, írja a Hvg.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik