Belföld

Mészáros gigabankjától igazol új alelnököt az Állami Számvevőszék

November 30-i hatállyal lemondott az Állami Szémvevőszék (ÁSZ) alelnöke, de már meg is van az utódja Szomolai Csaba személyében – derül ki a szervezet csütörtök délutáni közleményéből. A leköszönő alelnök, Holman Magdolna 2003-tól dolgozik az ÁSZ-nál. A körülményekről és okokról a közleményben nem számoltak be, de annyit közöltek, hogy az ÁSZ elnöke, Windisch László a lemondást a volt alelnök

érdemeinek elismerése mellett elfogadta.

Holman a továbbiakban elnöki főtanácsadóként folytatja munkáját, és az ÁSZ szervezeti és módszertani megújításában válla szerepet – közölték.

Szomolai Csaba január 1-től – várhatóan 12 évig – töltheti be a tisztséget. Az új alelnök a Mészáros Lőrinchez köthető gigabanktól, a Magyar Bankholding Zrt.-től érkezik az ÁSZ-ba, ahol – 2021 óta – kockázatkezelési vezérigazgató-helyettes.

A jogász és közgazdász végzettségű szakember másfél évtizedes felügyeleti, ellenőrzési tapasztalattal rendelkezik, 2006 óta – kezdetben a PSZÁF, majd az MNB munkatársaként – foglalkozott pénzügyi szervezetek felügyeletével, 2013-tól igazgatóként, 2017-től ügyvezető igazgatóként felelt a pénzügyi felügyelet jogi területéért. 2017-től az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsának tagja volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik