Belföld

Most kérdőívvel szondázná a szülők véleményét a Belügyminisztérium

Közleményt juttatott el a Belügyminisztérium csütörtökön délután az MTI-hez. Ebben egy olyan kérdőívről írnak, amelynek kérdései

az oktatásban leginkább érintettek véleményének megismerését célozzák.

A belügyi közleményből kiderül, hogy ezek a leginkább érintett személyek nem mások, mint a köznevelési intézményekben tanuló gyermekek szülei, illetve gondviselői. A tárca ezzel együtt megjegyzi, hogy hasonló kérdőíves felmérést korábban két alkalommal a pedagógusok körében is végzett.

A szülőket célzó mostani kérdéssor a Kréta rendszerén keresztül lesz „ütemezetten” elérhető. Kitöltése állítólag anonim lesz, vagyis nem kell hozzá személyes adatot megadni. Az anonimitást a Belügyminisztérium szerint az is elősegíti, hogy a fejlesztők „kiiktatták a Kréta rendszer sajátosságát”, és így a válaszok rejtve maradnak az osztályfőnökök és a tanintézetek munkatársai előtt.

Ha több gyermek tanul a közoktatásban, a szülők akár több kérdőívet is kitölthetnek – erre december 15-én éjfélig lesz lehetőség.

A tájékoztatás szerint a kérdések

  • a biztonságos és rendezett iskolai környezetre,
  • a házi feladat elkészítésének időigényére,
  • a tanulók tanítási órákon kívüli, szervezett elfoglaltságára,
  • az iskolai teljesítmény objektív mérésére vonatkoznak majd.

A tárca sietett közölni azt is, hogy a szülők, gondviselők bármilyen más véleményt, javaslatot eljuttathatnak hozzájuk. A kérdőíves kutatást azzal indokolják, hogy a kormányzat elkötelezett az oktatás minőségének javítása mellett, és hogy a gyerekek megfeleljenek a jövő kihívásainak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik