Belföld

Kutyák marcangoltak halálra egy nőt Csurgónál

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Kutyák marcangoltak szét egy idős asszonyt Csurgónál. A súlyosan megsérült nőt kórházba vitték, de a sérüléseivel összefüggő keringési elégtelenség miatt meghalt. A Somogy Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt állítja bíróság elé a kutyákat tartó férfit.

A főügyészség tájékoztatása szerint a férfi hosszabb idő óta úgy tartotta a két erős testalkatú  kutyáját, hogy a közepes méretű állatok könnyen kijutottak a rossz állapotú drótkerítésen. A kutyák már 2018-ban is megharaptak egy személyt, ennek ellenére a férfi nem változtatott a tartási körülményeken.

Márciusban ismét kiugrottak az udvar hátsó részénél a kutyák és rátámadtak az egyik közeli, nyitott kertben tevékenykedő, a hetvenes nőre. Az idős asszony nem tudott védekezni, ezért az agresszív állatok nagy számban megharapták a fejét és a végtagjait, s az egyik lábszárcsontját is eltörték.

Az ebek támadását egy helyi lakos észlelte, aki elkergette a kutyákat, azonban a nyugdíjas addigra olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy kórházi kezelésre szorult, ahol rövid időn belül elhalálozott. Az ügyészség a gondatlan elkövetésre figyelemmel, felfüggesztett fogházat kért a férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik