Belföld

Ellopta a halott horgász mellől a felszerelését egy másik pecás, úgy volt vele, neki már úgysem kell

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a férfival szemben, aki június közepén ellopta egy parton életét vesztő horgász mellől a felszerelését az Ordas-tónál.

Az őrbottyáni rendőröket értesítették arról, hogy egy horgász meghalt a Csörög és Sződ között található Ordas-tónál. Kiderült, valaki ellopta az 56 éves férfi holtteste mellett lévő horgászzsákot, amelyben két bot és egy teleszkópos merítőszák volt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a helyi nyomozók másfél nappal később már kutatási határozottal a kezükben érkeztek a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható, 62 éves, pilisborosjenői férfi otthonába, ahol lefoglalták az elhunyttól ellopott 175 ezer forintos horgászfelszerelést.

A gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy éppen pecázott, amikor azt látta, a közelében lévő férfi hirtelen rosszul lett és ráborult a horgászládájára. Állítása szerint odaszaladt hozzá, segítséget hívott, és próbálta újraéleszteni a férfit, amit a kiérkező mentők folytattak, de már nem lehetett segíteni rajta.

Közben észrevette az elhunyt férfi horgászfelszerelését, amit összepakolt és hazavitt:

Ott, akkor az futott át az agyamon, hogy neki már úgysem kell.

– mondta a vallomásában.

A váci nyomozók lezárták a lopással gyanúsított férfi ügyét, és vádemelési javaslattal továbbították az ügyészség felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik