Belföld

TikTok-oldalt indított a Magyar Katolikus Egyház

Hivtalos közleményt juttatott el a Magyar Katolikus Egyház az MTI-hez, hogy jelezze, elindult a központi Instagram- és TikTok-oldala.

„A közösségi oldalakon az egyház híreit, eseményeit, közleményeit találják meg az odalátogatók, továbbá lelki útravalókkal is hirdetik majd az evangélium tanítását az olvasóknak” –írták a szövegben, hozzátéve, hogy a a forradalmi lépéstől azt várják, hogy közvetlenebb legyen a kommunikáció az egyház és a hívek között.

Az Instagram-oldalon egyelőre bibliai idézetek szerepelnek leginkább, míg a TikTok-on egy hajnali miséről készült összefoglaló a legfrissebb bejegyzés.

@katolikus.official ~Rorate-szentmise~ A roráték hagyományosan pirkadat előtt kezdődnek a legtöbb magyarországi római katolikus templomban. A név a szentmise kezdőénekére utal: “Harmatozzatok egek onnan felülről”. A szentmiséket követően több helyen lehetőség van közös teázásra, reggelizésre. (A videó a 777 által szervezett rorátén készült.) #magyarkatolikusegyhaz #katolikusvagyok #advent #rorate #veniveniemmanuel ♬ eredeti hang - Magyar Katolikus Egyház

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik