Belföld

A főtéri virágboltos nyerte el Király Gábor sportcentrumának összes közbeszerzését

Király Gábor 108-szoros magyar válogatott labdarúgó, Szombathely díszpolgára 4,5 milliárd közpénzből fejleszthette a nevét viselő sportcentrumot. Király, aki a 45 ezer négyzetméteren elterülő, 2018-ban átadott létesítmény üzemeltetője is egyben, egy virágboltokat üzemeltető céget bízott meg a komplexum fejlesztésével.

Az ugytudjuk.hu közérdekű adatigényléssel fordult a sportcentrumot fenntartó Király Sportegyesülethez, miután megtudta, hogy a beruházás során elköltött nettó 3 milliárd 980 millió 673 ezer 889 forint kivétel nélkül a Veres és Társai Kereskedelmi és Vendéglátó Kft.-nél landolt, ez a cég nyerte el ugyanis az összes kiírt közbeszerzést.

A Veres és Társai az Opten adatai szerint sosem volt érdekelt az építőiparban: a kft. éttermi, mozgó vendéglátás főtevékenységre van bejegyezve.

Összesen öt részre bontva írták ki a fejlesztés közbeszerzéseit, melyekből mindössze két alkalommal volt vetélytársa a virágboltokat üzemeltető cégnek.

A lap arról érdeklődött a szerencsés cégnél, hogy a 2019-ben kiírt első közbeszerzés előtt milyen referenciáik, milyen tapasztalataik voltak az építőiparban, de választ eddig nem kaptak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik