Belföld

Levelet írt a MOL: ne számítsanak üzemanyagra a jövő héten

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Több független benzinkút is levelet kapott a MOL-tól, írja a Magyar Hang. A levélben az áll, hogy a november 28-án kezdődő héten ne számítsanak arra, hogy üzemanyagot szállítanak nekik.

Tájékoztatjuk önöket, hogy az ország működése és energiabiztonsága érdekében optimalizálnunk kellett az ellátási stratégiánkat, és a november 28-ával kezdődő, 48. héten nem tudunk dízelt és motorbenzint biztosítani

– írja a levél, amelyet a Független Benzinkutasok Szövetsége küldött el a lapnak.

A szervezet elnöke, Egri Gábor a Magyar Hang kérdésére elmondta, tudomásuk szerint 258 üzemeltető céget és akár 400-500 vidéki kis benzinkutat is érinthet a korlátozás.

Nem értjük, hogy az energiabiztonságot hogy segíti, ha leállítanak egy szolgáltatást. Ráadásul, a magyar nemzeti nagyvállalat most a családi kisvállalkozások kárára állítja le a szolgáltatást, ebben sem látunk logikát

–mondta Egri. Szerinte a MOL-nak legalább egy ellátási minimumot kellene garantálnia, különben „kiszáradnak a kutak”, és ennek a lakosság látja legnagyobb kárát. A lap szerint a döntés azokat cégeket érinti, akik idén, a hatósági ársapkák bevezetése után kötöttek szerződést az olajipari nagyvállalattal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik