Belföld

Ködösen indul a péntek, de később többfelé kisüthet a nap

Horváth Júlia / 24.hu
Horváth Júlia / 24.hu

Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően többfelé süthet ki hosszabb időszakokra a nap, tartósabban felhős körzetek keleten, északkeleten lehetnek – írja az Időkép. Számottevő csapadék nem valószínű, eleinte északkeleten fordulhat elő gyenge eső, ködszitálás, néhol ónos szitálás. Veszít erejéből a szél, gyenge, mérsékelt lesz. Hajnalban -3 és +4, délután 4 és 12 fok közötti értékeket mérhetünk, északkeleten maradhat hidegebb az idő.

Szombat hajnalra sokfelé képződhet sűrű köd, amely csak lassan ritkulhat. Sok felhő lesz felettünk, helyenként kisebb eső kialakulhat, kisebb körzetekben ugyanakkor felszakadozhat a felhőzet, kisüthet a nap. A Dunántúlon feltámad az északnyugati szél. Napközben 4-10 fokra van kilátás.

Vasárnap tartós pára-, ködfoltok ismét maradhatnak keleten, északkeleten, de a legtöbb helyen hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csak néhol alakulhat ki kisebb eső, eleinte esetleg ónos szitálás. Nyugaton élénk lehet az északias szél. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 10 fok között alakulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik