Belföld

Lantos Csaba a Palkovics-minisztérium megmaradt államtitkáraival vonult fel a meghallgatására

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Magyarország energiaellátása jelentős mértékben függ a behozataltól, ezért a következő évek legfontosabb feladata az energiaszuverenitás feltételeinek megteremtése lesz – mondta az MTI szerint Lantos Csaba, az energiaügyi tárca várományosa az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt.

Lantos a bizottsági meghallgatásán azt hangsúlyozta, hogy az energiaipar beruházásai rendkívül költségesek, de Magyarországnak muszáj ilyen fejlesztéseket vállalnia.

A miniszterjelölt nagy lehetőséget lát a megújuló energiaforrások, a napelem mellett főképp a biogáz, a biomassza, a geotermikus energia alkalmazásában. Az MTI szerint az utóbbi időkben komoly vitákat kiváltó szélerőművekről azt mondta, hogy a földrajzi lehetőségek függvényében azok létesítését sem kell kizárni.

A belföldi ellátás viszont csak akkor maradhat biztonságos, ha az időjárásfüggő berendezések mellett nagy kapacitású csúcserőművek is működhetnek

– tette hozzá Lantos, akinek a miniszterjelöltségét az Országgyűlés gazdasági bizottsága támogatta.

Adrián Zoltán / 24.hu

A bizottsági ülésen az új tárca miniszterjelöltje mellett a Palkovics László lemondása miatt megszűnő Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkárai vonultak fel. Lantos mellett ült Koncz Zsófia parlamenti államtitkár, Raisz Anikó környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkár és Steiner Attila energetikáért felelős államtitkár is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik