Belföld

Székesfehérváron járt az amerikai nagykövet

Szerdán Székesfehérvárra látogatott David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok nemrég kinevezett budapesti nagykövete. Minderről Cser-Palkovics András polgármester tájékoztatta a közvéleményt egy Facebook-bejegyzésben.

A fideszes politikus egy beszélgetés erejéig vendégül látta Pressmant, amelyről azt írta: „a fehérvári-amerikai kapcsolatok az élet több területére kiterjednek, kiemelten a gazdasági szektorban az amerikai vállalatok és társadalmi felelősségvállalási programjaik által, de a NATO nálunk működő egységeiről, a sportról, környezetvédelmi törekvéseinkről és alabamai testvérvárosi kapcsolatunkról is megoszthattam tapasztalatainkat”.

Cser-Palkovics szerint egyetértettek abban, hogy az amerikai vállalatok jelenléte Fehérváron sikertörténet, és a polgármester bízik abban, hogy az USA a mielőbbi békéért fog tenni Ukrajnában, mert ez az egész világ humanitárius érdeke. A politikus egyben megköszönte a látogatást.

Nemrégiben két bíró találkozott az amerikai nagykövettel, amely után a kormánymédia a bírók lemondását követelte, és Varga Zs. András, a Kúria elnöke is elítélte a találkozót. Nem sokkal később azonban maga Varga Zs. fogadta Pressmant.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik