Belföld

A gyereket is bevonta a rablásokba a többszörös visszaeső nevelőapa

A Kaposvári Járási Ügyészség lopás bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy fiatalkorú fiúval és négy felnőttel szemben, akik lakókörnyezetük közelében több vagyon elleni bűncselekményt követtek el úgy, hogy azokban a családban nevelkedő kiskorú fiú is részt vett.

A vád szerint a Lengyeltóti közelében élő vádlottak 2022 áprilisában két alkalommal is megjelentek a többszörös visszaeső nevelőapa által vezetett személygépkocsival egy építés alatt álló, azonban őrzéssel nem biztosított telephelynél. A terheltek a sértett cég hangárjából több mint 400.000 forint értékben loptak el fémhulladékot, tűzcsapot, valamint több karton ásványvizet is magukkal vittek.

A család egy, a lakóhelyükön lévő, használaton kívüli házba is betört, innen 300.000 forint értékű használati tárgyakat – nemesfém tartalmú kábeleket, vascsöveket, kerékpárt, fali kutat – gyűjtöttek össze. A vádlottak azonban az összekészített dolgok egy részét már nem tudták az ingatlantól elvinni, mivel a szomszédok értesítették a rendőrséget és a kiérkező járőrök intézkedtek velük szemben.

A fiatalkorú vádlott édesanyjának és nevelőapjának a vagyon elleni bűncselekmények elkövetésén túl kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt is felelnie kell.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a fiatalkorú vádlottra nézve próbára bocsátást, míg a felnőttkorú terheltekkel szemben végrehajtandó, valamint felfüggesztett börtönbüntetést, továbbá közérdekű munka büntetést indítványozott

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik