Belföld

Story: Halottá nyilvánítják Novozánszki Fannit

A médiában VV Fanni néven ismert Novozánszki Fanni ügye 2017 óta húzódik. A nő öt évvel ezelőtt tűnt el budapesti lakásából, az utolsó róla készült felvételen B. László karjaiban volt látható egy mélygarázsban, amint a férfi az autója felé cipeli. A Fővárosi Törvényszéken júliusban hoztak ítéletet az ügyben, ekkor mondták ki, hogy Novoszánszkit egyértelműen B. László ölte meg, méghozzá haszonszerzés céljából. A férfit életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték, legkorábban 30 év után helyezhető feltételesen szabadlábra.

A nő holtteste azonban azóta sem került. Ezzel kapcsolatban arról ír a Story, hogy most mégis halottá nyilváníthatják az egykori valóságshow-szereplőt. Amint a lap írja, november 21-én, azaz tegnap volt öt éve, hogy Novozánszki eltűnését bejelentették, ami a jog szerint egyúttal azt is jelenti, hogy az eltűnt személyekre vonatkozó ötéves elévülési idő lejártával a család kérvényezheti szerettük halottá nyilvánítását. A lap információi szerint a család ennek megfelelően kérvényezni fogja, hogy Novoszánki Fannit halottá nyilvánítsák.

Sajnos semmi reményünk nincs, hogy még él, vagy hogy ennyi év után megtalálják a holttestét. Ez egy lelki és egyúttal jogi lezárása is a tragédiának

– nyilatkozta a család ügyvédje, dr. Lichy József.

A procedúra azért is szükséges, mert a halotti anyakönyvi kivonat kiállításával megkezdődhet a hagyatéki eljárás, továbbá a nőnek végre emlékhelyet állíthatnak a temetőben, ha a családja szeretné, erre ugyanis mindeddig nem volt lehetőség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik