Belföld

Plüssökkel az oktatásért – szülők szerveztek „mackókonzultációt” a Kossuth térre

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A közoktatás napja alkalmából szülők gyűjtenek plüssállatokat a Kossuth téren, a játékok azt szimbolizálják, hogy a gyerekeket veszélyezteti a jelenlegi oktatási helyzet – derül ki a performansz Facebook-eseményéből.

A szervezők reggel hét óta várják a plüssöket a téren felállított sátornál, azok a Parlament elé kerülnek egy zöld ponyvára. Este hatkor szülői beszédek is elhangzanak majd a helyszínen. Ahogy a Facebook-esemény leírásából kiderül, a szervezők úgy gondolják, hogy a közoktatás jelenlegi helyzete közvetlenül a pedagógusokat, közvetve viszont a gyerekeket is veszélyezteti. Felhívják a figyelmet arra is, hogy a fluktuáció miatt a gyerekeknek nincsen lehetőségük tartós kapcsolatot kialakítani a pedagógusaikkal.

Szülőként azt szeretnénk, ha az intézményekben biztonságban és szeretetben tudhatnánk a gyerekeinket, amit a pedagógushiány most oly mértékben veszélyeztet, hogy ez a negatív hatás már mérhető, az iskolapszichológusok kongatják a vészharangot

– írják.

Mohos Márton / 24.hu

Ezzel vélhetően az iskola és óvodapszichológusok október végén kiadott állásfoglalására gondolnak, melyben a szakemberek felhívják rá a figyelmet, hogy „a köznevelési rendszerben lévő gyermekek pszichés állapota aggasztóan romlik”, és ennek egyik oka a magas fluktuáció.

A Kossuth térre este tízig várják a plüssöket, melyeket utána rászoruló gyerekeknek juttatnak el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik