Belföld

80 ezer forintos büntetést kapott a köztévé épülete elé szervezett Hadházy-féle tüntetés egyik szervezője

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Gyülekezési joggal való visszaélés miatt 80 ezer forintra büntették Kassai Dánielt, 18. kerületi önkormányzati képviselőt, aki Hadházy Ákos országgyűlési képviselőnek segített megszervezni az MTVA épülete előtti tüntetést. A hírt Hadházy osztotta meg Facebook oldalán.

A közzétett határozat indoklása szerint Hadházy ígéretet tett arra, hogy nem fogja akadályozni a ki-be járást az MTVA. Később Hadházy mégis felszólította tüntetőket arra, hogy vegyék körbe az épületet. A tömeg egy része – körülbelül 300 fő – a Bojtár utcai teherportálhoz vonult, azzal a céllal, hogy blokád alá vegye a szabadon maradt bejáratot. Eközben a Kunigunda út felőli szakaszon a résztvevők élőláncot alkottak.

Hadházy szerint a rendőrség tévedésben van. A blokád ugyan valóban megvalósult, de azért szerinte az MTVA vezetői a felelősek, ugyanis a legutolsó kaput saját maguk zárták be Hadházy szerint azért, hogy „nehogy néhány országgyűlési képviselő bemehessen”.

A rendőrség sérelmezi, hogy nem tudott mindent előre és nem az történt, amit ő előre megengedett. Ez elvileg lehetséges, de itt jelzem nekik, hogy a hatalom már egy sor olyan vörös vonalat átlépett ahhoz, hogy csak úgy tiltakozzunk, ahogyan a hatalom szeretné és ahogyan megengedi. Azt sem ígérjük a hatalomnak, hogy mindent előre egyeztetni fogunk vele. És ha a Fidesz szerint az a rend, hogy 2018-2022 között az ellenzék összesen 5 perc élő műsoridőt kapott a tévében, vagy hogy Rogán évente 50 milliárdból folytat folyamatos Fidesz-kampányt, akkor azt a rendet fel kell forgatni és mindent meg fogok érte tenni, hogy felforgassam.

– írja Hadházy.

Kapcsolódó
„Ahol én megjelenek, ott bezárják az ajtót” – Hadházy Ákos blokád alá vette pár órára az MTVA-t
Fáklyás sorral vették volna körbe péntek este a tüntetők az MTVA Kunigunda útjai épületegyüttesét, de a rendőrsorfal ezt nem engedte. Végül néhány ellenzéki képviselő blokkolta a hátsó teherkaput, így pár órára blokád alatt tartották a közmédiát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik