Belföld

A Szabadság hídnál holtan talált férfi családja szerint V. Csaba esett a Dunába a tűzijáték előtt

A DNS-e alapján azonosította a BRFK azt férfit, akinek a holttestét augusztus 30-án találták meg a Dunában, a Szabadság hídnál. Az augusztus 27-én eltűnt férfi családja biztos abban, hogy az ő hozzátartozójuk, V. Csaba esett a folyóba az aznap estére halasztott tűzijáték előtt.

Csaba augusztus 27-én 13 óra 23 perckor hívott fel utoljára telefonon. Ezt követően már semmilyen életjelet nem adott magáról aznap, holott korábban anyámat és engem is minden nap többször felhívott telefonon. A nemrég elkészült DNS-vizsgálat megállapította, hogy az ő holttestét találták meg augusztus 30-án a Szabadság hídnál. Szerintem Csaba lehetett az, akit augusztus 27-én láttak elmerülni a Dunában a tűzijáték előtt

– mondta lapunknak a holtan talált 48 éves férfi egyik családtagja.

Az időpontok alapján valóban úgy fest, hogy V. Csaba lehetett az, aki beleesett a folyóba aznap délután, az egy héttel elhalasztott tűzijáték előtt. A BRFK-ra ugyanis augusztus 27-én 14 óra 54 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy elmerült egy Dunában úszó férfi a Margit híd budai hídfője és a Margit-sziget között. Lapinformációk szerint több szemtanú is látta, ahogy a férfi segítségért kiabál, majd kapálózik, és elnyeli a víz.

A Szabadság hídnál holtan talált férfi családja biztos abban, hogy a hozzátartozójuk nem ugrott a folyóba. Elmondásuk szerint semmilyen előjele nem volt annak, hogy öngyilkos akart volna lenni Csaba, aki épp aznap költözött volna be az előző nap kifizetett albérletébe.

Roppant zavaró, hogy nem tudják hogyan került a vízbe. Pedig szerintem vannak olyan kamerafelvételek, amelyeket megnézve kiderülhetne az igazság. Megnyugvást jelentene a családnak, ha tudnánk, hogy mi történt vele

– tette hozzá az áldozat rokona.

Megkerestük a BRFK sajtóosztályát is az ügyben. Azt közölték, hogy egy 48 éves férfi holttestét találták meg a Szabadság hídnál augusztus 30-án, és mivel nem merült fel idegenkezűség vagy bűncselekmény gyanúja, ezért közigazgatási eljárásban vizsgálják az eset körülményeit. Arra vonatkozóan viszont nincs adat, hogy mikor és milyen körülmények között került a folyóba a férfi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik