Belföld

A NATO bizottsági elnökévé választották a DK-s Vadai Ágnest

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

A NATO Parlamenti Közgyűlés Tudományos és technológiai bizottsága ma elnökének választotta Dr. Vadai Ágnes honvédelmi árnyékminisztert – olvasható a Demokratikus Koalíció közleményében, melyet az MTI közölt. A kinevezéssel Vadai lett az első magyar nő ebben a pozícióban a NATO történetében.

Az Árnyékkormány gratulál Dr. Vadai Ágnesnek a történelmi kinevezéshez, egyben büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen magas nemzetközi biztonságpolitikai pozícióban lévő ember ma Magyarország honvédelmi árnyékminisztere. Ez újabb bizonyítéka annak, hogy van kormányzóképes alternatíva az országban, és van kiút az Orbán-rendszerből.

– teszik hozzá.

Vadai Ágnes, aki a honvédelmi árnyékminiszteri poszt mellett a DK frakcióvezető-helyettese is, korábban határozati javaslatot nyújtott be, melyben szorgalmazza, hogy Budapest ratifikálja a Finn Köztársaság és a Svéd Királyság csatlakozását az Észak-atlanti Szerződéshez. Dobrev Klára árnyékkormányának álláspontja, hogy Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt Svédország és Finnország NATO csatlakozása kiemelt európai és magyar érdek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik