Belföld

Két megyére adtak ki ködfigyelmeztetést

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap napközben a csapadékrendszer egyre inkább a délnyugati, déli tájak fölé szorul vissza, miközben északnyugat, észak felől egyre nagyobb területen szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. Estétől egyre többfelé romlásnak indulnak a látási viszonyok. Jobbára mérsékelt marad az északias szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű. Késő estére többnyire -2, +5 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ két megyére – Vasra és Zalára – figyelmeztető jelzést adott ki, mivel vasárnap estétől ezeken a területeken sűrű köd képződhet.

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap több helyen indulhat esősen a reggel, a Dunántúlon és a hegyekben néhol vegyes halmazállapotú csapadék, hó, havas eső előfordulhat. Délutánra a legtöbb helyen megszűnik a csapadék, északnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet, de délen és keleten várhatóan marad a borongós, felhős idő. Az északias szél délen, délkeleten élénk lehet. Hajnalban -3, +5, napközben 4–8 fok várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik