Belföld

Gulyás Gergely: A nyugati liberális progresszív média alapkritériuma a hírhamisítás, az igazság elhallgatása

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Magyarország a konzervatív blokk reménysége lett a szabad világban – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Mexikóban, a Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC) megtartott beszédében, melyet a tárca juttatott el az MTI-hez.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: Magyarország ezeréves történelemmel rendelkezik Európa szívében, gazdag kultúrával és azokkal az erős tartalékokkal, amelyek segítettek a nemzetnek túlélni a múltban is.

Rámutatott, hogy

a világ vezető mainstream médiaplatformjai sokkal jelentősebb teret adnak a magyarországi tudósításoknak, mint akár a tízszer nagyobb országoknak.

A liberális médiumok általában a magyar miniszterelnököt, Orbán Viktort Donald Trumppal, Recep Tayyip Erdogannal, Jair Bolsonaróval vagy épp Benjámin Netanjahuval együtt emlegetik.

Miért van, hogy egy ekkora ország, mint a mienk, ilyen nagy fontossággal bír, mint a világpolitika egyéb szereplői? Miért próbálnak ellenfeleink elpusztítani minket, és kizárni minket a politikai színtérről ugyanolyan erővel és dühvel, mint Brazília konzervatív elnökét vagy a világ legerősebb hatalmának, az Amerikai Egyesült Államoknak a korábbi elnökét? A válasz egyszerű: Magyarország a konzervatív blokk reménysége lett a szabad világban

– elmélkedett Gulyás, aki úgy látja, mindez a bizonyíték arra, hogy a konzervatív kísérlet sikeres lehet.

Ha megbízható és igaz információ terjedne el hazámról, ez komoly kockázatot jelentene a baloldali és a progresszív liberálisok számára, mert mások is követni kezdenék a példánkat. Ezért hazudik a mainstream média Magyarországról egész nap. Ezen hazugságok és ezek az álhírek, a hírhamisítás, az igazság elhallgatása, ez a nyugati liberális progresszív média alapkritériuma

– véli a miniszter.

Kiemelte: ma egymillióval több embernek van munkája, mint egy évtizeddel ezelőtt, Magyarország a GDP-jének 5 százalékát költi családtámogatásra, ami a legmagasabb arány az unióban, ráadásul minél inkább kritizálják Magyarországot a külföldi kormányok, annál nagyobb a befektetőik érdeklődése irántunk.

A gender kérdésről elmondta, hogy „ellenfeleink úgy gondolják, hogy aki úgy hiszi, hogy az emberek vagy férfinak vagy nőnek születnek, az a szabadság ellensége”, a migrációval kapcsolatban pedig leszögezte, hogy „akik úgy gondolják, hogy a migráció integráció nélkül veszélyes a társadalomra, azok nem tisztelik az emberi méltóságot”.

Ezért mondjuk azt, hogy a progresszív liberalizmus egyszer a XIX. században még sokat tett a szabadságért, ma viszont a szabadság legnagyobb ellensége, kerékkötője lett. Ma a progresszív liberalizmus az politikai korrektségről beszél, illetve a vallásszabadság és a szólásszabadság megkülönböztetése és az intolerancia, valamint az emberek szabad akaratának tiszteletben nem tartása jellemzi

–  mondta Gulyás, aki úgy látja, hogy a magyar konzervatív politikai közösség és vezetői jobban meg tudták mutatni egyértelmű kiállásukat a szabadság és a demokrácia mellett, mint bárki más.

Gulyás a konferencia résztvevőit meghívta a következő CPAC rendezvényre, amelyet jövő májusban Budapesten rendeznek.

A Magyar Nemzet szerint CPAC-on Gulyás mellett beszédet mondott Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója is, aki a liberálisok támadásáról elmélkedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik