Belföld

Eladná az állam a sorozatgyilkos Pándy András házát

OLIVIER MATTHYS / BELGA / AFP
OLIVIER MATTHYS / BELGA / AFP

Eladja a magyar állam minden idők egyik legkegyetlenebb magyar bűnözőjének, Pándy Andrásnak az egykori házát, ami Dunakeszi egyik kertvárosi utcájában áll – írta meg a Blikk.

A lap információi szerint a saját felesége, gyermekei és szeretői lemészárlása miatt belga börtönbe került sorozatgyilkos magyarországi otthonát az a mostohalánya örökölte meg, aki még el tudott menekülni az elvetemült apja elől. Miután lemondott az örökségéről, az a magyar államra szállt. A Blikk szerint a dunakeszi házat Pándy András a kilencvenes években vásárolta. A Blikk emlékeztet, Pándy akkor tért haza Belgiumból, mivel szorulni kezdett a nyaka körül a hurok: az ottani hatóságok vizsgálódni kezdtek eltűnt (mint később kiderült, meggyilkolt és savban savban feloldott) családtagjai és szeretői után.

Amikor Pándyt 1997-ben őrizetbe vették, a ház megürült. Előtte a nyomozók még töviről hegyire átkutatták. Felásták az egész kertet is, emberi maradványok után kutatva, de csak állati csontokat találtak. A ház azóta üresen áll, többé senki nem költözött be ide.

A lap megkeresésére a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő azt közölte: „az ingatlan 44/100-ad tulajdonrésze a néhai Pándy András hagyatéki eljárása eredményeként került a Magyar Állam tulajdonába. (..) A jogszabályok és előírások maradéktalan betartása mellett az állami tulajdonban lévő ingatlanrész értékesítését tervezzük.”

Egy ingatlanszakértő szerint valószínűleg nem lesz könnyű jó áron túladni a rossz állapotban lévő horrorházon, másrészt viszont a vásárlók gyakran érzelmi alapon döntenek, képesek beleszeretni egy kevésbé előnyös lakásba is. Egy néhai sorozatgyilkos múltbeli tettei érzelmi alapon inkább eltántoríthatják az otthont keresőket, bár az USA-ban volt már rá példa, hogy egy új tulajdonos egy régi bűncselekmény rossz hírét használva marketingeszközként indított vállalkozást a megvásárolt hasonló ingatlanban – írja a Blikk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik