Belföld

8,5 millió forint volt a sorozatbetörő alsógatyájában, amikor a rendőrök elkapták

Egy bérelt autóval parkolt le Király utcai lakása elé két román férfi múlt csütörtökön, amikor rajtuk ütöttek a rendőrök. A két férfit azzal gyanúsítják, hogy több házba is betörtek idén, februárban például egy budai család házból 25 millió forint értékben vittek el karórákat. Egyikőjükre egy szlovákiai ékszerbolt kirablása hívta fel a rendőrség figyelmét – olvasható a rendőrség közleményében.

Amikor a Király utcában elfogták őket, az egyik férfi alsógatyájába rejtve 8,5 millió értékű forintot és valutát találtak. A másiknál 20 darab ékszer volt. Mint kiderült, éppen egy fóti ház kifosztásából érkeztek haza. A lakásuk átkutatás során még több, korábbi betörésekben ellopott ékszert és órát találtak náluk, lefoglaltak egy gáz- és riasztófegyvert, és a betörések elkövetéséhez alkalmas eszközöket is.

A 28 éves és a 31 éves román férfit lopás bűntett miatt vették őrizetbe, azt is vizsgálják, hogy köthetőek-e további bűncselekmények elkövetéséhez. A rendőrök azt is vizsgálják az eljárás során, hogy a gyanúsítottak köthetőek-e további bűncselekmények elkövetéséhez.​

Ajánlott videó

Olvasói sztorik