A következő élő közvetítés része A Lánchídhoz vonult ezer ember, hogy az oktatásért tüntessenek

Tüntetést szervezett az Egységes Diákfront

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Elég a lenézésből címmel szervezett felvonulásos tüntetést a pénteki sztrájknapra az Egységes Diákfront. A budapesti akció délután ötkor kezdődik, a séta tervezett útvonala: Március 15. tér – Erzsébet híd – Lánchíd utca – Clark Ádám tér.

A szervezők szerint továbbra sem történt változás az oktatásügy terén, a november 7-én tartott sztrájktárgyaláson pedig a kormány még mindig nem tudott érdemi ajánlattal előállni a szakszervezetek követeléseire.

A másik probléma szerintük, hogy a közmédia hallgat az országban zajló demonstrációkról, és nem tájékoztat az oktatás valódi állapotáról. Az Egységes Diákfront emiatt még november 9-én ultimátumot adott a magyar köztévének.

Farkas Norbert / 24.hu

Felhívásukban az MTVA-t arról szeretnék meggyőzni, hogy mint diákok elmondhassák a közmédia nyilvánosságának, egyáltalán miért is állnak ki sorozatosan, hónapok óta különféle akciókkal a tanáraik mellett. A diákok e tekintetben négy dolgot kérnek. Azt, hogy a

•         a tájékoztatás az M1-en történjen,

•         hétköznap, főműsoridőben,

•         legalább öt percig,

•         élő adásban.

A pénteki tüntetés célja tulajdonképpen ennek elérése lenne az esemény felhívása szerint, illetve az, hogy megmutassák, nem fogyott el a lelkesedés.

Farkas Norbert / 24.hu
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik