Belföld

Országos esőt hoz egy mediterrán ciklon, havazás is lehet északkeleten

Sopronyi Gyula / 24.hu
Sopronyi Gyula / 24.hu

Pénteken egy mediterrán ciklon hoz felhős, borongós időt, valamint országos esőt – írja az Időkép. Többfelé jelentős mennyiségű esőre is számítani kell. Az Északi-középhegységben és északkeleten délután, este havas eső, havazás is kialakulhat. Délután az északias szelet többfelé élénk, este helyenként már erős lökések is kísérhetik. Hajnalban 2 és 8, napközben 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet, északon, északkeleten lesz a leghidegebb.

Szombaton erősen felhős, borongós időre van kilátás. Délelőtt délnyugaton gyenge eső, északon helyenként hószállingózás előfordulhat. Késő délután, este az ország déli felén eshet többfelé az eső, de a Dunántúlon néhol havas esőbe, havazásba is átválthat a csapadék. Az északkeleti szelet délnyugaton kísérhetik olykor élénk lökések. Hajnalban -4, +5 fokot, délután 0, +10 fokot mérhetünk. Helyenként északkeleten alakulhat tartósan fagypont körül a hőmérséklet.

Vasárnap a déli, délkeleti tájakon indulhat esősen a reggel, délnyugaton néhol vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. A csapadék délutánra a legtöbb helyen megszűnik, erősen felhős, borult lesz az ég. Rövid napos időszakok északon, északnyugaton lehetnek. Gyenge, mérsékelt, délkeleten helyenként élénk lesz az északi szél. Hajnalban -3, +3, délután 3-8 fok várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik