Belföld

Jogerősen 9 és fél évet kapott a kisfiúkat szexre kényszerítő debreceni gyermekfelügyelő

Jogerősen 9 év 6 hónap fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a Debreceni Ítélőtábla azt a gyermekfelügyelőt, aki gyerekekkel erőszakoskodott egy debreceni kollégiumban.

Fórizs Ildikó, a Debreceni Ítélőtábla szóvivője lapunknak azt mondta, hogy a férfi a büntetés kétharmadának a kitöltése után bocsátható a leghamarabb szabadlábra feltételesen.

A Háger Tamás vezette tanács a kiskorú veszélyeztetésének bűntettét ötrendbeli bűncselekménynek minősítette, de a bűnösség megállapítását és a részbeni felmentést is helybenhagyta.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint T. Gy. gyermekfelügyelőként dolgozott egy sérült gyermekekkel foglalkozó debreceni kollégiumban, és a 2015 és 2017 között munkaköre és feladata ellátása során zaklatta szexuálisan a tanulókat. Értesüléseink szerint tizenegy fiú sérelmére követett el bűncselekményt, és a két legfiatalabb gyerek mindössze hét és kilenc éves volt az elkövetéskor. 

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék folytatólagosan elkövetett, 12. életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak bűntette, háromrendbeli. szexuális erőszak bűntette, kétrendbeli folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés bűntette és ötrendbeli szexuális visszaélés bűntette továbbá gyermekpornográfia bűntette és kilencrendbeli kiskorú veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, aki el sem ment a mai másodfokú tárgyalásra.

A bíróság emellett végleg eltiltotta minden olyan foglalkozástól és tevékenységtől, amely során 18 év alatt gyermekkel foglalkozhatna. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A táblabíróság nem találta alaposnak sem az ítélet enyhítésére, sem súlyosítására tett indítványokat, és helybenhagyta az ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik